Drömmer mig bort ❤️

21. jul, 2018
Såg precis på en dansfilm. Jag älskar dans. När jag har mått som sämst, så har jag flytt iväg med dansen. Den har räddat mitt liv mer än en gång. Saknar dansen så enormt mycket 😢 Men jag kommer förhoppningsvis tillbaka till en viss del.
Åter till min älskade låt. Jag ryser av välbehag när jag lyssnar eller sjunger den här låten. Orden betyder så mycket för mig. Ja, det är en tragisk kärlekssång, men som kan sluta bra 😍 Lyssna och läs texten.
 
”If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that hurt you
And you'd stay
I don't know why I did the things I did
I don't know why I said the things I said
Love's like a knife it can cut deep inside
Words are like weapons, they wound sometimes
I didn't really mean to hurt you
I didn't want to see you go
I know I made you cry, but baby
If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that hurt you
And you'd stay
If I could reach the stars
I'd give 'em all to you
Then you'd love me, love me, like you used to do
If I could turn back time
My world was shattered I was torn apart
Like someone took a knife and drove it
Deep in my heart
You walk out that door I swore that I didn't care
But I lost everything darling then and there
Too strong to tell you I was sorry
Too proud to tell you I was wrong
I know that I was blind, and darling
If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that hurt you
And you'd stay
If I could reach the stars
I'd give 'em all to you
Then you'd love me, love me, like you used to do, oh
If I could turn back time (If I could turn back time)
If I could turn back time (If I could turn back time)
If I could turn back time, oh baby
I didn't really mean to hurt you
I didn't want to see you go
I know I made you cry
If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that hurt you
If I could reach the stars
I'd give 'em all to you
Then you'd love me, love me, like you used to do
If I could turn back time (turn back time)
If I could find a way (find a way)
Then maybe maybe maybe you'd  stay”
 
 
❤️
 
 
20. jul, 2018

Jag, som många andra, tycker att det som sker nu i våra skogar är hemskt. Just eld, är ett stark kraft. Jag är rädd för vad elden kan göra. Man är ganska maktlös om elden släpper sig fri. Jag hade en nära anhörig som föll för eldens klor. Var en liten flicka, men jag minns sorgen hos mig och andra. Under min uppväxt så hade jag många frågor om just den olyckan. Men har tyvärr inte fått så många svar. Antagligen för att det gör för ont att prata om det. Jag minns dess ansikte, innan olyckan. Minns hans leende emot mig. Drömmer en del om honom. Jag var inte gammal, men minnet sviker mig inte.

När jag ser på filmer eller nyheter om eld, så kommer ryser jag. Usch!
Jag har varit på brandutbildningar här i Grums. Obligatorisk bär man ska arbeta inom kommun. Vi tränar på att släcka eld och ”räddar” en docka i ett rökfyllt hus. Varje gång så grips jag av panik! Det är fejk rök, men jag får så svårt för att andas. Det gör ont i lungorna. Då kommer åter tanken på de som förolyckats i brand. Vilken fruktansvärd känsla 😢
 
Tänker nu på alla människor som är därute i skogarna, och försöker släcka elden! Vilket arbete de gör. De gör ett utmärkt jobb. 
Det som gör mig förbannad, rent ut sagt. Är de som förorsakar bränder genom grillning. Till och med cigarettfimpar är orsaken. Släck cigaretten ordentligt, kasta inte iväg den så bara. Liksom varför fattar man inte vad ordet eldningsförbud betyder?!?! Sen gör åskan sitt, men det är moder natur som vi inte kan råd över. Sen så har vi alla skogsmaskiner, som kan göra gnistor när de kör över stenar. Nu så önskar jag verkligen inte att min ena kille L ska bli skogsmaskinförare, pga farorna. Då är brand den ena faran jg tänker på. Men han lär inte lyssna, och självklart så ska barnen få bli det de vill. Men man kan ju alltid önska något annat. 
 
Jag hoppas innerligt att det kommer regn snart... Mycket regn, så det släcker alla bränder. Läskigt! 😨
Usch å fy!
 
Nu ska jag försöka sova lite... 
 
Ta hand om er!
15. jul, 2018

Nu lägger sig tystnaden i hemmet. Har varit och mött upp killarna efter trippen till sin storebror. De var hos Alex under helgen. Spanade in hans och Hans flickväns nya hem 😊 Killarna är nöjda med resan, de bowlade, åt gott och fick spela spel mycket. Men nu är de slut.. Pratar knappt 😂 Så storebrorsan slet nog ut dom. Trodde ärligt att det skulle ha varit dom som slita ut den äldsta ☺️


Imorgon är det en ny vecka. Tvillingarna ska till sin far några dagar. Jag har tänkt att ordna lite saker som har blivit lagda åt sidan. Några jobb ska sökas... Får se vad som hinns med. Hoppas på att de kommer att fortsätta med arbetet i köket också. Så man får detta överstökat.
 
Det var meningen att jag skulle ha bakat lite imorgon. Mitt ena bonusbarn skulle ha kommit, men det blev lite ändrade planer. Så jag avvaktar med bakandet till senare, när jag vet när han kan komma. Lite roligt att baka åt honom, då han älskar mitt bröd. Han riktigt njuter av att äta brödet. Det är specialkost han ska ha. Så det är viktigt att baka ordentligt och nyttigt bröd ☺️
 
I år fick vi verkligen sommar 🌞 Mer än vad vi mäktar med. Värmen tar ju kål på allt nästan. Man ska vara aktsam nu, se till att få i sig tillräckligt med vätska. Rätt vätska å såklart! 
Jag reagerade över en sak nu förut när vi åkte bil. Såg på flera ställen där hästar står mitt under solen. Nu när det är så varmt! Om jag inte minns fel, så säger lagen det att i en hästhage, så måste det finnas något ställe där hästar kan söka sig till skuggan. Det var just det som jag reagerade över. Ingen skuggplats! Det är inte bara för oss människor det är varmt åt. Våra fyrbente djur behöver också skugga. Hoppas regn och några grader mindre kommer snart.
 
Här hemma är det också varmt. Jag har lyxen att ha en bastu i köket. Inte alla som har! Fast jag har inte bett om det. Den dumma avfuktaren gör det hemskt varmt i köket 😓
 
Nu ska jag lägga mig! Passar på när lillen lägger sig, för att kunna hinna vila de minuterna han sover.
 
Godnatt på er! Jag sänder en kram till de som behöver den ❤️
 
10. jul, 2018

Idag slog bomben ner. Vattenskadan är VÄRRE än vad de trodde 😢 Så tragiskt! Arbetarna stoppade rivningen, för det behövs planera hur vi ska gå tillväga med allt. För när den värsta rivningen är igång, så lan vi inte vara här. Speciellt inte med tanke på barnen. Byggkillen fick bort det värsta möglet idag, men det luktar så illa. De satte in en byggfläkt under diskbänken. Så nu är iaf torkningsprocessen igång. Byggfläkt inomhus nu. Gissa hur varmt det är nu här?! Jag har balkongdörren öppen i köket, men det hjälper inte. Minstingen har inte mått bra idag pga värmen och rörelsen med folk och maskiner. Vi fick gå ut alla. Jag skulle till kuratorn, så de andra följde med och passade på att fika. 

Usch! Vet inte hur jag ska lösa allt... Just olyckan med skadan kan jag inte göra så mycket åt, men detta andra som blir drabbat vet jag inte hur jag ska fixa till 😩 
Trean som är ledig inne i grums, fick jag en smygkik på, var för små rum för oss. Så avlånga rum så vi kommer inte kunna möblera så vi får en funktionellt boende. Speciellt inte för tvillingarna. De behöver lite större space. Men en fågel kvittrade om något annat, så jag ska kolla upp om det. För detta med vattenskadan kommer att ta tid sa de. Så det nästa vore ju att flytta. Jobbigt men jobbigt en kortare stund. Fast hjälp lär behövas. Jag får inte bära och jag tror inte min kropp håller heller för det 😏 Nåja, får väl se hur det blir med allt. 
Ni kan väl hålla tummarna för mig, att jag ska lyckas denna gång 😍 Behöver lite medvind nu.
 
Har tänkt lite på varför jag drabbas av nästintill bara motgångar?! Eller är det så att min energi är så låg, att motgångarna känns värre än ”vanligt”?! 
En sak vet jag! Jag måste bryta den negativa cirkeln nu!! 
 
Ha mig i era tankar, skänk mig positiv energi! 
 
Kram ❤️
8. jul, 2018

Det har varit lite extra neråt i mitt välmående nu under några veckor. Har inte fått sova ordentligt och sen under dagen, så har inga vilopauser funnits. Det känns! Mina muskler är så trötta, så de värker mer än vanligt. Går med ständig yrsel och huvudvärk. Blodtrycket vägrar att gå ner på mig. Ibland så tycker jag att det känns bättre, men lilla minsta ”stress” måsten, gör att det blir värre. Saker som i vanligt fall är lätta för mig, blir tunga nu. Det har varit så otroligt mycket runt mig och för mig en lång tid nu. Önskar att jag kunde få en paus ifrån problem med mera. Jag känner att jag är lycklig lottad som har mina barn, som mår bra 😊 Tyvärr så kryper ångesten fram på mig. Då jag känner, att jag gör dom besvikna, genom att jag klarar inte av att göra allt de vill och önskar. Jag hade planerat både det ena och det andra nu under sommaren. Men mycket kommer inte bli genomfört. Nu vet jag att killarna är förstående, och en del planer vet dom inget om. Men jag vet! 

Min kurator bad mig att sålla ut sådana saker som är mindre viktiga. De ska jag inte lägga någon energi på. ( lättare sagt än gjort) Sen finns det saker som jag inte kan styra över. De ska jag enbart flyta med i. Jag försöker iallafall. Den förbenade ångesten över att man inte är stålkvinnan! Det viktigaste nu, är att jag inte börjar stänga in mig själv... Det har jag tidigare gjort för många år sen. Tog lång tid innan jag vågade mig ut längre sträckor. Tänker inte komma dit igen. Jag stålsätter mig för att inte blanda ihop flykt från ångest vs utmattad. Jag har ingen utmattningsångest, utan det är kroppslig utmattning. Min kropp behöver vila. Jag behöver stanna upp och andas som kuratorn säger till mig.
Jag ska till kuratorn denna vecka som kommer, och sen boka tid hos läkaren igen. Hoppas på att få ordning på detta nu!
 
Det finns en lägenhet inne i samhället, som vi kan kanske få flytta till. Dock ett rum mindre, men kvadratmässigt så är det nästan lika. Åshammar är ett underbart ställe att bo på. Men stressen med körning hit och dit tar på mig. Sen så älskar jag att promenera. Det gör man helst inte från här och in till grums. Avståndet är inte värst, men vägen dit! Finns knappt någon bilist alls som vet vad hastighetsskyltarna visar. De kör som idioter ( om man nu får säga så). Sen dessa timmerbilarna osv. Det finns knappt någon vägren att gå ut på. Så risken att bli påkörd är stor tyvärr. Gillar inte att gå med vagnen efter vägen. Å tanken på att släppa killarna lös på en cykel, ger mig rysningar 😞
Så ja, att flytta inåt är lockande ☺️ Gött att ha allt så nära, affärer, biblioteket och sporthall. För killarna vore det bra. Slipper åka buss. Nära till skolan och så. Men sen så trivs vi all här också. Det finns en chans till att vi måste ändå kanske flytta, pga vattenskadan och möglet. Jag å L känner av möglet. Vi är jätte irriterade i slemhinnor luftrör och näsa. Vi har inte fått reda på än hur mycket det finns. Får förhoppningsvis reda på det under veckan. 
Nåt måste jag göra för att det ska bli bättre med allt! Tänk att bara kunna få ägna sig åt att sitta och mysa med killarna. Bara må gött. Alla ”måsten” bara kunde fixas ändå 😊 Det vore livet det!
Huvudsaken är att barnen mina mår gött 💕
 
Jag ska göra min läxa jag fick av kuratorn. Kartlägga min dag, liv och vad jag behöver göra för att ordna upp mitt mående. Spännande va?! 😏
 
Men NU, ska jag krypa ner i sängen. Lillen har somnat, så jag ska stjäla nån timme till sömn. Disk å sånt får vara kvar där den är ☺️
 
Må gott alla!
 
Ta hand om er ❤️
 
PS! Jag funderar på att eventuellt börja vlogga också. Tycker det verkar lite coolt med videoblogg. Eller inte kanske 😂 Jag gör mig nog inte så bra i videoformat 🤣