30. jan, 2017

Tacksamhet för mig

Vad betyder ordet Tacksam för dig?!

Ordet tacksam, har olika betydelser för oss alla.

Vad är man tacksam över? Eller, vad behöver man vara tacksam över?

Jag själv sitter och funderar mycket, över vad man bör vara tacksam över. Man hör och märker, vad olika vi människor tycker och tänker, när det gäller att vara tacksam eller visa tacksamhet. Fast egentligen är det inget konstigt. Vi alla är olika och kommer från olika värderingar.

Jag tänker berätta vad jag är tacksam över!

För mig så är jag enormt tacksam över min familj. Självklart tänker många. Men det är inte en självklarhet. För i dagens samhälle, så glömmer många bort att familjen är något man ska vara tacksam över. Man ser kanske enbart dessa alla måsten i familjen. Det är arbete, handling, hämta barn, hem och laga mat, hjälpa till med läxor ( de som orkar vara med), sen läggdags. Mellan dessa rutinerade måsten, så har man mobilen i handen, datorn igång. Man glömmer bort att "stänga" av världen utanför och att man medvetet ska vara i nuet.  

De flesta dagarna här hemma, så vill barnen spela dator eller se på tv. Det får de. Men jag infliker många gånger att jag vill sitta och prata om hur dagen har varit, och om det är något speciellt de vill göra och så vidare. Min vanligaste fras är när jag har hämtat hem dem från skolan : - Hur har dagen varit? - Har dagen varit bra?  Oavsett vad svaret blir, så pratar vi om det. Jag är tacksam över att kunna få prata med killarna. Det kommer en dag, då de är utflygna och antagligen inte har tid att prata med mor. Men då förväntar jag mig att de ska prata så med sin familj.

Sen så har jag min yttre familj som jag är tacksam för. Jag är ett skilsmässobarn, som fick 2 familjer vid min sida. Kan erkänna att det var inte lätt för mig att hitta min plats i familjerna. Inget onormalt, men jobbigt. Att vara en orolig själ när man är liten, och att inte veta vart man hör hemma, sätter sina spår. Det gjorde att jag gick min egna väg. Det växte en stark vilja inom mig, som jag inte tillät någon rasera för mig. I och med det valet, så blev jag ganska, måste nog kalla mig själv för stönig. Med facit i handen, så skulle jag nog ha stannat kvar och försöka ordna upp vissa saker med mina familjer. Men min flyktkänsla tog över. Hade panik över att inte få känna mig hemma på något ställe. Behövde mitt egna kryp in för att försöka få känna en ro i min själ. Klyftan blev stor mellan mig och de båda familjerna jag hade. Tyvärr så kom jag längre isär från mina syskon också. Hade 2 syskon på min mor sida och 3 syskon på far mins sida. Nu är det en större åldersskillnad på några syskon också, så det var väl också en bidragande orsak till klyftan. Nu i dagsläget, så är jag enormt tacksam, över att jag har fått tillbaka en varm kontakt med min ena syster Anna-Maria ( Mija). Vi har pratat och vi båda har kommit till ett stadie i livet, där vi absolut inte vill vara utan varandra. Kommer alltid finnas där för varandra. Man har alltid funnits för de närmsta MEN på nåt vis så har ju denna där "klyftan" funnits. Vi alla har fått familjer, vardagslivets tid går snabbt förbi. Man hinner liksom inte med.  

Som de flesta i världen, så är jag tacksam för att jag är frisk, så gott jag vet iaf.

Men det finns en sak, som jag är så enormt tacksam över. Jag har mat i min kyl, mat i frysen och mat i skafferiet. Det är något som jag inte har haft i överflöd tidigare. Alltid en kamp mot plånboken. Många tar för givet att mat är något som alla har här i Sverige. Men ack så fel! Trots dålig ekonomi, så har jag lyckats få ihop mat (nätt och jämt). Vända på ören, så det trollas fram kronor istället. Men en ständig kamp. Nu har jag en fast ekonomi, för jag har fått anställning. Så för några år sedan, så börja den svåra ekonomin att lätta. Men jag glömmer aldrig tiden då de var som värst. TA aldrig det för givet, att fattigdom inte finns hos din närmsta. Det är så lätt att hamna där. Kanske inte syns utåt, men  bakom fasaden så finns den.

Självklart så finns det så många mer saker att vara tacksam över! Tacksam över att mina barn är friska och välgödda. Tacksam för att jag är jag (sägs med glimten i ögat)!

Som vanligt, så har jag svårt för att stanna kvar i den "röda tråden" i texten. Det är så mycketsom jag skulle vilja skriva om, så jag vet inte vart jag ska börja eller sluta :-)

Nu ska jag släppa taget om datorn, och börja baka muffins till mina små. De ska på utflykt med skolan imorgon.

HA DET SÅ BRA NU!