18. feb, 2017

Tankar...

Varför tror människor runt mig, att jag inte kan må dåligt?! Vet inte hur många gånger i livet, som jag har fått höra orden: - Du som är så stark!, Du vet inte hur det är att må dåligt! Du förstår mig inte!... Ja, listan kan göras lång. Det konstiga är, tycker jag, att om jag nu inte kan må dåligt eller har mått dåligt. Hur kan jag då förstå ditt välmående? Hur kan jag veta, vilket stöd du behöver av mig? Hur kommer det sig att jag har förståelse för ditt handlande eller agerande? Alltså, om jag nu inte har eller går igenom det själv?!

Det är så tyvärr, att "bara" för att det inte syns utåt, så mår man inte dåligt enligt andra. En människa som har kronisk smärta, både fysisk och psykiskt, lär sig att "leva" med den. Det finns toppar i ens mående, då det inte går att dölja. Så är det! Om inget annat, så brukar det synas i ens ögon. Jag har lärt mig att läsa av "ögon". Det är det första jag gör, sen kommer avläsningen av kroppen och dess handlande.

Jag kan erkänna, att jag har ett skov i mitt mående nu. Det har/är mycket omkring mig nu. Smärtan har inte gjort det bättre. Att vara sjukskriven är inte min grej. Behöver snart få kunna komma tillbaka till mitt arbete, om jag då har det kvar, så att säga... JAg vill inte behöva försvara mitt mående inför någon. Jag kommer tillbaka igen. Har gjort det tidigare. Jag har en stön och en vilja som många inte har, för de vet inte hur man hittar den styrkan. Det har varit min räddning genom livet. Men man kan tappa tron på sig själv. Bara man inte gör det för länge.

Trygghet... Alla behöver vi få trygghet! De flesta känner trygghet hos mig. Många kan inte sätta fingret på just varför, men de litar på mig, och de vet att jag är ett beskydd. Alltså bloggens namn: Under mina vingar! Det handlar om trygghet! Man kan och får känna trygghet under mina vingar...

Så länge man är trygg i sig själv, så tar man sig igenom prövningar mycket lättare. Fast "lätt" behöver det inte vara. Jag har fått en "prövning" till, men jag kommer klara den. Känns lite motigt just nu bara. Skriver av mig här 🙂 

Jag vet inte hur många det är som läser denna blogg. Hoppas på att det är nån iaf. Det visar statistiken 🙂 

Jag har fått upp en tanke på ett eventuellt framtida projekt. Ett samarbete, ideellt arbete. Ska kolla upp möjligheter och så innan jag läcker ut för mycket. Men jag kan säga att det handlar om vad mina erfarenheter som barn/ungdom och mående att göra. Jag vet att de erfarenheterna kan hjälpa andra... Får se om jag kan pussla ihop allt. Nu måste jag själv bara komma tillbaka till den "starka" Vicki igen.   

Idag var jag med killarna på badhuset också. Det var så roligt 🙂 Å så roligt att se dom glada å nöjda ❤

Enligt SMHI, så ska vädret bli helt underbart imorgon. Så då tänkte jag försöka och komma på en utflykt med LaFamilia. Grilla korv å så.

Håll tummarna för att väderguden är på min sida imorgon 😋

Ha en bra lördagskväll! Hoppas och tänker på att ni alla ska ha det bra!