25. mar, 2017

Så blir det..

Beslutet är taget. Nu finns det ingen återvändo. Droppen som avgjorde, var åter igen krångel med min bil. Det blir flytt.

Jag fick ett erbjudande på en lägenhet i Åshammar, strax utanför Grums. När jag tog beslutet om att flytta hit till Vålåsen, så ställde jag mig i bostadskö, ifall något skulle inträffa. En säkerhetsåtgärd som är så typiskt mig 🙂 Så jag hade en hel del poäng sparade. JAg har varit tveksam inför en flytt.Trivs så fruktansvärt bra här på Hultet. Omgivningen är helt underbar! Lugnet och naturen så nära inpå. Men nu gav jag upp livet här. Flytten hit, har gjort mig stark på ett sätt men samtidigt gett mig en inre stress. Inte huset eller gårdens fel, utan tidsmässigt, bilkrångel, ekonomiskt lidande pga bilreparationer å bensin. När vi flyttade hit, så var det meningen att jag skulle arbeta inom hemtjänsten i Högboda. Nära och bra. Men livet tog en annan vändning, och lät mig få anställning i Grums och killarna trivs på skolan Jättesten.

Jag kan erkänna att jag blev glad att vi fick ett erbjudande på en 4:a i Åshammar. Det är inte långt ifrån Grums, men betydligt lugnare där. Hästhagar, får och annat har vi som grannar 😀 Självklart människor å 😉 Jag ville inte bo mitt inne i Grums. Behöver få ha kvar lite naturkänsla. Sen att bo i lägenhet är kanske inte drömmen, men man får tänka på de postiva sakerna som det innebär. Killarna är lyckliga, de kommer närmare sina kompisar. Lättare att få till lektid, eller vad de nu säger. Fast de kommer att sakna gården, de pysslar med både det ena och det andra här. Plus all sportaktiviteter de brukar ha här. Den friheten försvinner. Men de är medvetna om det. Skulle vi ha bott kvar här, så hade de snart fått tagit ett stort eget ansvar, som de inte är förberedda på. Fick reda på det strax före jul, att killarna kan gå kvar ca 1 år till på fritids. Man får gå på fritids tills man är 12 år, fast killarna går enbart då i 5:an, eftersom de gick om 2:an. Här i skogen, så är det mörkt tidigt på morgonen, då de ska gå en bra bit till skolbussen. Hinner bli mörkt på vintertid när de kommer hem också. Låter säkerligen väldigt lätt. Men jag menar att det nästintill blir kolsvart. Det är inte många som vill gå så. Inte mina killar iaf. Så detta var ytterliggare en stor orsak till att ta detta beslut. Jag arbetar, så jag kan inte stanna hemma och köra och så. Blir lättare i Åshammar.

Sen detta med tidsmässigt. Det blir så mycket körning hit och dit. Fram å tillbaka. Många mil sammanlagt.  Jag hinner inte med det som ska göras. Får en inre stress. Inge bra. Måste se till att ta hand om mig själv också, enligt många 🙂

Jag kommer att sakna kära Hultet här ❤

 

Så nu är det rensning bland saker, och packning som gäller. Jag kommer säkerligen urusel på att blogga under denna tid. Ska försöka och få in några inlägg då å då.

När flyttandet är klart, så ska jag ägna mig mer åt min sida här. Ska då öppna min webbutik, ha en lite försäljning av diverse saker. Längtar tills jag får ordning på den 😋 Ser framemot att jag helt plötsligt får tid för bloggandet och butiken. Försäljningen kommer att ske på hobbynivå till en början.

Målningar och foto/tavla kommer bli de första produkterna. Håll utkik!

Så en del nyheter kommer att ske, en ny väg skapas 🙂 och mer blir det!

Ha en bra lördag alla! Nu ska jag packa åter igen!

Kram ❤