21. dec, 2017

Utmattning..

Det är lika bra att jag inser sanningen. Jag har utmattningssyndrom, åter igen. Känner en stark lust till att bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Det gör jag inte...än. Min kropp skriker efter vila eller att kunna bli utvilad. Det är så fruktansvärt mycket som går emot mig mig nu. Jag vill ju bara ha det bra och vara vid gott humör. När jag skriver BRA, så menar jag inte gröna skogar och vara miljonär. Men t ex just känslan att kunna betala allt som ska betalas i tid och kunna äta bra och nyttig mat. Kunna köpa kläder till mig (det vore lyx det). Jag brukar lösa svårigheterna, men nu verkar det som om det inte går. Självklart så går det till slut. Men min energi är slut. Jag orkar inte kämpa på som vanligt. Det är inte konstigt säger min kurator. Jag lägger min sista energier på att andra ska ha det bra. Plus min graviditet tar en massa energi också. Jag har enorma smärtor pga foglossning och sen så måste jag hålla blodsockret mitt i schack. En press i en redan pressad situation. Jag klassas som att jag har graviditetsdiabetes, men läkarna kan inte säga till 100% att det är så. Men jag kollar sockret ändå. Det är lite mer än 7 veckor kvar, innan bebisen ska komma. Just nu så önskar jag att jag vore vid den tidpunkten. Inte att bebisenska födas nu, utan att jag vore fullt gången och att han födds liksom. Det är så många tankar som gör att jag kan känna en hel del ångest. Både över mitt välmående och graviditeten. Ekonomin som sagt var, gör det inte bättre.

Avslaget kom som en käftsmäll från försäkringskassan. Handläggaren ansåg mig inte sjuk. Inte för arbetet skull. Trots mitt vålmående och mina smärtor, så ska jag kunna klara av att arbeta inom vården. Eller så skulle jag söka mig ett försäljar jobb, sitta i telefon "borde" jag ju klara av.. Jag tror att just den meningen är en obligatoriskt svar som försäkringskassan har. Detror att det är hur lätt som helst att få ett annat arbete. Sen så kan man inte arbeta retroaktivt heller. 30dgr utan någon som helst ersättning. Men handläggaren gav mig tips om att jag kunde överklaga beslutet, har inte ens fått hem det beslutet som hon lovade, och det är för 22 dgr sen. Eller så skulle jag söka sjukpenning för min sjukskrivning för knäet mitt tidigt i höstas! Jag kan väl inte skriva mig sjuk för något som inte är aktuellt?!?! Ja, jag vet inte... Men jag får kämpa på med jobbansökningar, kan ju säga att det är ingen än som har tänkt tanken på att anställa mig.

Jag skulle kunna söka graviditetspenning från den 12 december, men det vågar jag inte nu. Vänta ytterliggare 30 dgr på få ett svar. Risken att jag blir utan pengar igen, kan jag inte ta. Jga har ansvar över barn och hushåll. Räcker med det förra nedslaget. SÅ jag är arbetssökande, tills den 22 januari, för då tar jag föräldraledigt. Det fick jag beviljat iallafall!

Usch!

Jag har några dagar framför mig som jag ser framemot ❤ Min äldsta son Alexander, kommer hem inför tvillingarnas kalas och julfirande. PÅ lördag firar vi Rickard & Leon som blir 12 år nu 🙂 Stora killar! Sen på söndag ( julafton) så åker vi alla hem till min far och firar jul tillsammans med dom. Mina syskon och respektiva är med där också. Ska bli mysigt. Var många år sen vi gjorde  så. Men nu är det dags igen 😀

Killarna slutar tidigt idag från skolan, då de går på julledighet. Tänkte försöka sätta upp granen med dom sen eller imorgon. Får se vad klockan blir, för de har innebandyträning också. Rickard får stå över idag pga förkylning.  

Ha en bra JUL alla ifall jag inte hinner inom min blogg före jul! ❤