21. jan, 2018

År 2018

Nu är det ett nytt år. På både gott och ont. Jag hoppas innerligt, att detta året ska bli lite skonsammare mot mig. De sista åren har verkligen varit en prövning för mig, både på det ena och det andra sättet. Men jag står fortfarande upp, och det är nog en stor del för att jag är såpass trygg i mig själv nu. Trots utmattning och ångestpåslag, så känner jag tryggheten inom mig.

Jag har fortfarande inte fått tag på en laptop åt mig, eller fått min andra dator lagad. Min bror och son har tittat på den, men den lever tydligen sitt eget liv. Fläkten är bränd iaf 😥 Så det är därför jag inte bloggar så mycket, som jag önskar och vill. Den som jag använder nu, är hopplös att skriva med, och på min iPhone så är det svårt att se vad man skriver, hoppar hit å dit mellan sidorna. Den fungerar säkert bra egentligen, men jag har inte det tålamodet nu 😠

Imorgon, måndag den 22 januari, så går jag på föräldraledighet. Skulle egentligen vänta med att ta ut föräldrapenning, och vara fortsatt arbetssökande. Men jag är tydligen eftertraktad på arbetsmarknaden, så bolag och kommuner ringer ner mig för intervjuer, så det har utvecklat en pressångest på mig. Det är inte det att jag inte är glad för det, för det är jag. MEN jag tänker på den dagen, då jag kommer tillbaka efter mammaledigheten, så ska jag söka jobb igen. Då kanske de inte är intresserade på samma sätt, efetrsom jag har tidigare sökt, men inte kunnat tacka ja till jobbet ändå. Blir en dum cirkel av det hela.

Planeringen är, att jag ska börja arbeta lite framåt tidig sommar, och sen andra semesterperioden så ska jag gå på schema. Jag har en plats redan om jag önskar 🙂 Andra bolag vill ocksåatt jag kontaktar dem direkt när jag känner att jag vill jobba. Härligt! Så nu är det bara och hålla tummarna för att allt går bra, och att Tony då kan vara föräldraledig.

Graviditeten flyter på. v 36+5 idag. Stor om magen. Försökte ta ett kort på mig, men det blev lite dåligt. Lägger ut det ändå. Än så länge, så har jag enbart gått upp graviditetskilon. 11 kg på magen. Börjar tyvärr få lite vatten i kroppen. Krämpor har jag. Sover knappt pga smärtor från bäckenet, muskler och klämd nerv. Så detta med sömnen är det värsta. Är så sliten, kroppen är som gele många gånger. Orkar inte stå för länge, vissa dagar så kan jag bara ligga ner. Dagarna går framåt, så det är det som tröstar mig till att stå ut 😀

Graviditetsdiabetesen är under kontroll. Blodsockret är bra, och bebsien mår bra. Var inne på ultraljud för mätning i början av januari. Allt såg fint ut och Isak har stor plats i magen efter sina syskon sa barnmorskan. Jo, det känner jag kan jag jag erkänna. Då låg han huvud ner, gjorde det förra veckan också. Hoppas på att han sköter sig, och fortsätter med det. Än så länge så planeras det en vaginal förlossning.

JAg fick åka iväg och göra en extrakoll hos barnmorskan, för jag hade några symtom för havandeskapsförgftning. Tog proteinprov och blodtryck m.m. Men proverna var okej. MEN fick stränga order nu på att ta det lugnt. Jag gör inte det tillräckligt tydligen (det tycker ju jag). Men så är det inte. Så nu ska jag vila 2*2tim varje dag. Då inte med mobil, tv och dator m.m, utan bara slappna av och vila hjärnan. Lättare sagt än gjort. Men jag får försöka fixa till det.

Min äldsta son, fyllde 25 år den 16 januari. Tiden sticker iväg! Han och hans flickvän är hemma nu den här helgen, så vi hade kalas för honom igår. De åker hem idag 😥 De kommer tillbaka snart igen, för Isak kommer nog snart!

Ha en bra dag alla <3

Å glöm inte, ni får mer än gärna skriva i Gästbok ❤