3. jun, 2018

Besök på barnakuten

 

Det har varit några turer nu, till barnakuten med lillen. Han har inte mått så bra emellanåt. Jag har haft mina egna misstankar själv, på vad det var som han inte mådde bra utav. Har pratat med både sjuksköterska och läkare, ang att jag trodde att lillen reagerade på mjölk. Komjölksprotein. Lille har haft utslag på kroppen och så kräktes han väldigt ofta. Kunde även bli vansinnig när han försökte få in handen i munnen. Jag tyckte att det verkade som om han hade klåda i munnen. Dagen kom då jag skulle ge honom lite mjölkersättning som ett extra tillägg( Isak hade inte gått upp så mycket i vikt). Lillkillen kräktes rejält nästan med en gång. Tänkte att han fick kanske för mycket i sig, då jag hade ammat honom före. Vid nästa måltid så fick han mer tillägg. Gick inte lång stund förrän han gjorde en kaskadkräkning. I och med den, så fick han panik. Han kunde inte andas ordentligt och försökte hosta. Helt stel och var jätte slemmig i luftrören. Ringde 1177 med en gång. De ringde till barnakuten. Det var bara för mig att packa ihop allt och alla och åka in till Karlstad csk. De tog hand om oss direkt, då de tog prover på lillen. Han syresätter sig bra, hjärtaljuden var fina. Utslagen på kroppen blev värre under tiden vi var där. Kräktes slem och var ledsen. Läkaren kom till slut, och hon konstaterade att det var, som jag tidigare har påstått, att det var mjölkproteinsallergi. Inga mjölkprodukter alls för mig blir det. Lusläser alla produkter när jag handlar. Finns många ”dolda” mjölkämnen som man inte tänker på att det är mjölk. Nu har jag ett försprång i det kunnande, då Tonys andra son har denna allergin också. Så jag vet de flesta produkter som jag kan äta. Vill inte att min lilla son ska bli sjuk igen.
Isak blev bättre och bättre från både utslag och kräkningar. Men så kom morsdag. Tänkte jag skulle skå till och göra bakelser. Köpte soyagrädde och färska jordgubbar. Åt lite av grädden. Någon timme senare, blev det exakt lika som förra gången. Dock var inte utslagen lika illa, men det var ju för att jag hade druckit och ätit mjölkprodukter den hans födelse. 
Så nu äter jag inga soyaprodukter alls. Vi ska till Gripen Barn och ungdomsmottagning på allergi utredning nu i juni. Finns även dietist också som kan hjälpa mig att se till att lillen kommer att få i sig tillräckligt med vitaminer.
Har vi tur, så växer denna allergin bort. Som tur är, så finns det bra ersättningsprodukter i handeln.
 
Nu mår Isak bra 😊 Jag ska amma honom så länge det går. Har även en special mjölkersättning till honom då det behövs. Men amningen är det bästa för hans skull nu, för att motverka allergier. Han får antikroppar  mot saker från mig. För mig gör det ingenting om jag inte kan äta min favvo mjölkchoklad, så länge mina barn mår bra. Sen kan jag inte klaga heller, då min mage har blivit väldigt mycket bättre utan mjölkprodukter 😊 Så vem vet, jag kanske kommer att vara mjölkfri resten av mitt liv! 
 
Nu är det snart sommarlov här. Tvillingarna väntar tills på torsdag då det är skolavslutning för dom. De ser framemot en sommar hemma med sin mamma och deras lillebror 💕 Jag skulle ha arbetat under sommaren, men avvaktar till hösten. Då blir det att söka arbete igen. Ska även plugga men söker nog som personlig assistent igen. ☺️
Ha en bra vecka nu alla mina läsare! 
Tack för att ni läser min blogg!
 
Kram ❤️