11. sep, 2018

Samtalet..

Idag var jag till min sjukgymnast. Medans jag väntade på henne, så började jag prata med en annan patient. Vi satt i väntrummet och samtalade om livet i sig. Vi har lika värderingar om flera saker. Jag berättade att jag hade satt Isak i barnomsorgskön, men erkände att jag vill inte ha honom där på dagis, på ett par år iaf. Berättade då att inget av mina barn har varit "dagis" barn. De har inte gillat det. Kvinnan frågade mig då varför jag ska ha Isak på förskolan. Jag måste ju för försörjningen sa jag. Samhället gör det inte lätt för oss. Om jag fick som jag ville, så skulle jag stanna hemma med Isak till han var minst 3 år.

Jag vet att jag behöver absolut inte ha många kronor för att klara av hushållet. Vända på kronorna kan jag, även om det är precis på öret. Men något in i månaden behövs. För att klara utgifter, så måste man ha inkomst.

Kvinnan öppnade sig för mig, och berättade att hon har inte haft ett enda av hennes barn på dagis. Hon var ensamstående med 3 barn och levde långt långt under existensminimun. Tufft var det sa hon, men hon klarade det och barnen fick vara i trygg hemmamiljö. Någon gång hörde hon sina barn klaga över något som de inte fick, men i det stora, så var de också nöjda.

Samhället är inte desamma som på -90-talet. Andra krav här och där. Men jag önskar verkligen att jag kunde komma på någon liten försörjning, så att jag kan få stanna hemma med lillen.

Har en del planer, som alltid, men jag måste ha ett litet startkapital. Det är inte lätt att få ihop till det.

Nu låter det som om att jag inte tycker om att arbeta. Så är det absolut inte! JAg har haft tur, och fått jobb här och där som jag trivs. Så det är inte det som är problemet. Utan det är att lämna Isak till ett ställe med många barn, som vill bli hörda samtidigt. Å denna genuspedagogiken som jag inte förstå mig på. Barngrupper som är jätte stora. En personal har runt 6 barn att ansvara över. Och det vet jag för jag är vikarie i den branschen.

Samtalet som jag hade med kvinnan, fick mig att börja tänka till ordentligt. Jag måste fixa till detta på något sätt. Hur fixar man 7-8000kr till hushållet utan att behöva lämna hemmet och/eller lämna lillen till någon annan?! Självklart så måste det vara lagliga pengar 😀

Jag får ta mig en funderare..

Nu väntas det jobb iaf på torsdag och fredag 🙂

Får hoppas jag kan gå då bara. Sjukgymnasten skällde på mig idag. HAde tydligen blivit sned i bäckenet mitt... Jag lyckas verkligen med ALLT! Så behandlingen idag, var banne mig inte skön

Godnatt på er ❤