17. dec, 2018

Julhelgen kommer allt nämre...

Nu går vi in i den sista veckan inför julafton. Mycket ska ordnas nu. Har förberett en del redan ( som vanligt), men det är en hel del kvar. Ligger efter min egna planering pga mitt välmående. Har fått tagit det lugnare än vanligt. Ska undvika ”toppar” på blodtrycket. Kom på att jag har glömt att berätta, att min långtidsmätning på blodtrycket blev godkänd 😊 Ingen medicin i dagsläget. MEN jag måste hålla ner topparna. Går på mindfullness och så behövs en radikal förändring i min livssituation. 

Så, nu åter till julen. Det är en tidpunkt som har tidigare fått mig att må väldigt dåligt. Stress och prestationsångest. Men de 10 senaste åren, så har jag arbetat med att få ner ångesten. Har kommit långt, men är en bit kvar. Det som fortfarande är värst, är att jag vill att mina barn ska få en positiv jul som de kommer att komma ihåg. Inte lätt kanske. Men med mina små medel och med ett varmt hjärta, så hoppas jag att jag lyckas. I år blir det lite annorlunda. Har inte suttit och pysslat med killarna eller bakat så mycket som jag brukar. Tiden har inte räckt till. Men vi har så det räcker ändå 😊

Vi kommer att fira jul på hemmaplan i är. Känns bra, då jag inte vet om alla allergier på lillen än. Så här kör vi mat som vi vet att han tål. För en del allergier kan vara luftburna, och fisk vet vi inte om han tål än. Medicin läkaren vill att vi ska undvika det än tills vi ska göra en provokation ( test äta)  på medicinavdelning. Jag klarar inte av mjölk än jag heller. Blir så kass i magen, så jag äter än mjölkfritt så mycket som möjligt. Har vant mig nu med havredryck i kaffet till och med 😂

Den 22:a dec så ska det firas två tonåringar här. De fyller den 23:e men kalaset blir dagen före. Två tonåringar 🙀 Hualigen!! Jag vet hur det är att ha en tonåring, men nu blir det nya erfarenheter med två. Skämtåsido! Man måste acceptera utvecklingen. Man måste acceptera att barn växer upp och behöver testa sina gränser. Men 13 år redan! Tiden går så fort! Tycker inte att det var länge sen de var 2 år och vi bodde på Präatängen i Arvika. Mycket fullt fart å liv på dom. Senare i Dottevik, när de busade runt med traktorer överallt. Tiden går så fort... Jag förstår citatet ”Fånga dagen”!

Detta blir lillens första jul. Jag tror att han kommer att vara nöjd över hela julhelgen. Eftersom det kommer folk och så blir det godsaker å mat. Han är en social kille av sig. Vill väldigt gärna ha kontakt ned andra, trots blygheten tar överhand emellanåt. En bra egenskap! 

Nu kom min påminnelse upp om att det är dags att meditera 😊 Bästa att göra det!

Tack för att ni löser min blogg och tack för responsen..

Ha en bra dag ❤️