11. jun, 2019

Min själs oas..

Nu är tystnaden över från mig. Dags att börja blogga igen :) 

Häromdagen, så satt jag och pratade med en vän. Samtalet landade just på ordet "oas". Att det är viktigt för ens själ, att ha en oas där vi kan återhämta våra krafter. Bli fylld av energi igen. Alla har vi olika oaser. Alla gör vi olika saker, för att kunna återhämta oss. Vissa målar, läser, går ut i skogen osv. Listan kan göras lång. Min oas, har varit sen jag blev mamma, mina barn. Konstigt kanske du tycker?! Men för mig så är det att få umgås med de små. Sätta sig på golvet och leka, sitta och måla tillsammans. Eller bara vila tillsammans. Då mår jag som bäst. Omvärlden försvinner då på nåt sätt. Innan jag kom in i föräldrarollen, så hade jag ingen direkt oas. Men jag minns, att då jag kände otrygghet, så hade jag en förmåga att gömma mig i garderober eller andra ställen, där jag fick vara ifred. Att vandra ut i skogen, sitta på en sten, och fundera över livet i sig gjorde jag ofta som ung. Skrev dikter, vissa var till gud. Jag andades och blev ett med naturen. 

Sen så hade jag turen att jag hade min dans. Jag dansade ofta på hemmaplan. Hyrde lokal för att träna dans. Körde slut på mig. Men då var just dansen min oas. Önskade verkligen att jag satsade på dansen. Vet att jag hade kommit långt på den. Men på grund av vissa orsaker, så gick jag en annan väg. 

Det är inte många som vet hur jag mådde när jag var ung. Det mående följde med mig upp i vuxenåldern. Men man byter strategi för överlevnad på nåt sätt. Men oavsett så är det viktigt att ha en oas, för då orkar man överleva. Finns inga "fel" oaser, utan det är de ställena eller sakerna du kan göra som får dig att må bra. Kunna känna dig avslappnad, trygg och lycklig. Där är din oas ❤

Namaste...

Vi hös snart igen.. 

Ps! Glöm inte att trycka på gilla knappen 😉