Hösten är här!

22. sep, 2018

Här är man uppe före tuppen 😊 Isak är en morgonpigg kille, och det har jag inget emot. Alla mina barn har varit morgonpigga. Men det förändras med åren. Jag går hellre upp tidigt än sent. Är en morgonmänniska och kommer alltid att vara det. Tyvärr så är jag väldigt tråkig på kvällarna då. Lägger mig super tidigt.
Bilden bjuder jag på. Nyvaken å på väg att koka gröt till Isak ❤️

19. sep, 2018

Nu har jag både jobbat, stickat och pluggat. Börjat rensa i hemmet också. Jag är trött på röran här hemma. Inte ordning på nåt här hemma ( känns det som). Nackdelen med att må bättre Ler stort

Medicinerna fortsätter att hjälpa mig till rätta.

Jag har varit iväg och jobbat också. Torsdag och fredag förra veckan, och så ringde dom in mig på måndag morgon igen. Fick även jobb på tisdag också. Känns roligt att få börja arbeta igen, men saknaden av att vara hemma med lillen är stor å. Men så länge som allt flyter på här hemma, så hoppar jag gärna in och jobbar då och då.

Det är en härlig känsla, när man kommer hemefter ett skift, och man ser att Isak blir så glad av att se mig. Då är det mamma som gäller Hjärta Inte mig emot!

I fredags så ringde Isaks läkare till mig, angående allergiutredning. Jag ska prova och ge Isak mjölkprotein i väldigt små mängder nu. Ska stoppa omedelbart om han reagerar negativt mot det. Pratade även på fiskallergi. Tony är superallergisk mot fisk. Jag kan inte ens laga fisk när han är här hemma, utan att han får en reaktion. Så läkaren vill att jag ska avvakta med att ge lillen det. När han är över 1 år, så ska jag få komma och göra pricktest på honom, och visar det sig inget på den. Så ska Isak få äta fisk på sjukhuset, ifall han får en reaktion ändå. För det är en liten procent, där allergier inte visas på pricktester. Det är en försikighets grej. Känns lite prirrigt detta med att testa. Vill ju självklart inte att lillen ska bli dålig Gråter

En glad nyhet är, att nu är det torrt och fint i golvet i köket. Äntligen så kan man börja se ett ljus i eländet. Pratade med byggkillen idag, och om allt flyter på så ska köket vara klart inom 2 veckor. Äntligen! Det har verkligen varit piss, detta med vattenskadan! Vi har inte kunnat sitta i köket tillsammans allihopa, och ätit. Vi får inte plats. Saker överallt! Sen så har matbudgeten varit så dyr, då jag inte har kunnat baka något bröd själv. Och med min ekonomi, så längtar jag tills jag kan baka åter igen. Förstår inte hur folk har råd att köpa köpbröd jämt.

Imorgon ska killarna på en lite skolresa. Gott för dom att bryta skoldagen lite Ler

JAg har fyllt år å. Blivit lite äldre. Det gör mig inget, har ingen åldersnoja! Jag fick en laptop i present av de här hemma. Fast den fick jag i förskott, eftersom jag pluggar Ler stort Sen fick jag kläder av svärföräldrarna. Pengar av far å styvmor. De ska jag ha till att lägga på hög till att köpa årskort på bad/sporthallen här i Grums. Min äldsta kommer nästa helg på besök. Han skulle ha kommit i helgen, men tågen krångla, så vi gjorde upp att avvakta. Han får fira mig senare! Svärdottra kanske kommer också, men hon skulle antagligen ta en tripp till fjällen. Å det skulle jag också ha valt Ler stort Tänk va gött att få vandra lite så och andas in fjäll-luft. Härligt!

Ska göra mig iordning för kvällen nu! Ska även spela lite spel på mobilen. Gillar att spela Quisedo, wordfeud å sånt. Håller även på med ordsnack Ler

Ska försöka och blogga imorogn eller under helgen. Kanske hinner med både och, vem vet Galen

Ta hand om er!

<3

11. sep, 2018

Idag var jag till min sjukgymnast. Medans jag väntade på henne, så började jag prata med en annan patient. Vi satt i väntrummet och samtalade om livet i sig. Vi har lika värderingar om flera saker. Jag berättade att jag hade satt Isak i barnomsorgskön, men erkände att jag vill inte ha honom där på dagis, på ett par år iaf. Berättade då att inget av mina barn har varit "dagis" barn. De har inte gillat det. Kvinnan frågade mig då varför jag ska ha Isak på förskolan. Jag måste ju för försörjningen sa jag. Samhället gör det inte lätt för oss. Om jag fick som jag ville, så skulle jag stanna hemma med Isak till han var minst 3 år.

Jag vet att jag behöver absolut inte ha många kronor för att klara av hushållet. Vända på kronorna kan jag, även om det är precis på öret. Men något in i månaden behövs. För att klara utgifter, så måste man ha inkomst.

Kvinnan öppnade sig för mig, och berättade att hon har inte haft ett enda av hennes barn på dagis. Hon var ensamstående med 3 barn och levde långt långt under existensminimun. Tufft var det sa hon, men hon klarade det och barnen fick vara i trygg hemmamiljö. Någon gång hörde hon sina barn klaga över något som de inte fick, men i det stora, så var de också nöjda.

Samhället är inte desamma som på -90-talet. Andra krav här och där. Men jag önskar verkligen att jag kunde komma på någon liten försörjning, så att jag kan få stanna hemma med lillen.

Har en del planer, som alltid, men jag måste ha ett litet startkapital. Det är inte lätt att få ihop till det.

Nu låter det som om att jag inte tycker om att arbeta. Så är det absolut inte! JAg har haft tur, och fått jobb här och där som jag trivs. Så det är inte det som är problemet. Utan det är att lämna Isak till ett ställe med många barn, som vill bli hörda samtidigt. Å denna genuspedagogiken som jag inte förstå mig på. Barngrupper som är jätte stora. En personal har runt 6 barn att ansvara över. Och det vet jag för jag är vikarie i den branschen.

Samtalet som jag hade med kvinnan, fick mig att börja tänka till ordentligt. Jag måste fixa till detta på något sätt. Hur fixar man 7-8000kr till hushållet utan att behöva lämna hemmet och/eller lämna lillen till någon annan?! Självklart så måste det vara lagliga pengar Ler stort

Jag får ta mig en funderare..

Nu väntas det jobb iaf på torsdag och fredag Ler

Får hoppas jag kan gå då bara. Sjukgymnasten skällde på mig idag. HAde tydligen blivit sned i bäckenet mitt... Jag lyckas verkligen med ALLT! Så behandlingen idag, var banne mig inte skön Gråter

Godnatt på er Hjärta

8. sep, 2018

Idag har jag myst med Isak, medans hans storebröder var hos sin far. Så jag och lillen bakade muffins som både han och jag kan äta. Å dom var smaskig värre ☺️ Isak gillade också sina smakbitar ❤️

6. sep, 2018

Äntligen, så börjar jag att må bättre. Har tagit medicin nu, sen den dagen jag fick diagnosen folatbrist. Jag känner en enorm skillnad. Ser även mycket piggare ut också enligt andra. Är inte alls lika trött, orkeslös nu. Mindre värk i kroppen. Håravfallet har minskat drastiskt Ler

Tyvärr finns det en baksida av denna förbättring. Och det är ALLT som jag vill göra nu. Stressar mig själv, och jag blir sliten eftersom jag inte orkar ta det lugnt. Nåja, så mycket gör jag kanske inte, men för min kropp så blir det lite för mycket.

Jag studerar ju också nu. Svenska och engelska. Kan erkänna att det är inte lätt att hinna med. Att vara småbarns förälder med studier. Lillen är med mig och knäpper på datorn här å där Ler stort

Första uppgifterna blev bra och godkända iallafall. "Bara" resten kvar. Ska försöka och få till det. Tänkte att jag ska försöka och vila mycket nu under helgen Äta lite mera mat än tidigare. Få upp energin lite mer. För till veckan så blir det både plugget och arbete. Blev bokad på min favort arbetsplats. Daglig verksamhet. Jag stormtrivs där, och jag ser jätte mycket framemot de dagarna där. Trött i huvudet blir jag säkerligen, men det är värt det! Sen att lämna Isak hemma, är en annan femma. Jag har alltid haft det svårt att lämna ifrån mig något av mina barn. Jag har fått tvingat mig till det! Jag behöver få arbeta lite, på grund av ekonomin, och plus för att spara på föräldradagar. Jag ska vara föräldraledig i början på nästa år hade jag tänkt mig. Sen så har jag skickat in en ansökan till dagis för Isak, men jag får se hur min situation med arbete och sådant är då. Jag kanske kan få honom att stanna hemma ett tag till. Jag önskar verkligen att jag skulle kunna gå hemma med honom tills han var 2 år eller nåt sådant. Inget av mina barn har varait "dagis"barn. Ingen av dom har gillat att behöva vara på dagis. Så jag har försökt att förminska den möjligheten. Med min äldsta så löste jag det genom att han fick bli dagbarn hos min styvmor. Där kände han sig hemma, så då mådde han bra och jag kunde arbeta Ler Tvillingarna gick minimalt på dagis. Försökte lösa visa dagar med att ordna barnvakt och så. Nu hoppas jag på att lillen kommer att trivas på dagis, eftersom jag är ganska ensam här i Grums. Familjen bor i Arvika, så dom kan jag inte ta hjälp utav. Man får lösa det så gott det går, får dela upp det såpass det går mellan mig och Tony. Vem vet, jag kanske vinner massvis av kronor så lillen slipper att gå alls på dagis Ler stort Jobba skulle jag göra ändå, fast då kunde jag välja själv hur jag skulle arbeta, och när.

Inatt sov Isak för första gången hela natten. Jag är van att amma honom en gång på natten/morgonen. Men imorse vände han på sig när jag skulle ta upp honom, och så somna han om. Han vakna till sen vid kl 5.30, gav honom nappen och så sov han 1 timme till. Gott för honom. Så nu får vi se om han tänker fortsätta på det viset. Jag ammar honom endast 2 gånger nu. Natten och till kvällen. inför då han ska sova. Så nu snart, så slutar jag helt att amma. Känns lite sisådär. Det är en mysig stund mellan mig och min son, men han växer och intresset minskas för bröstet.

Så nu ska jag lägga mig.

Ha det bra Hjärta